Kareltje en Sjonnie logo
Kareltje en Sjonnie over ons

'Job Schuring is de stem achter het geluid van alle dieren, maar je zou denken dat het om een hele cast gaat' - Trouw

Job Schuring en Ronald Schmitz tijdens presentatie

 De geestelijk vader achter ‘Kareltje en Sjonnie’ is Job Schuring. Ooit begonnen als een fabel in een van zijn cabaretprogramma’s, groeide ‘Kareltje en Sjonnie’ uit tot een serie met liedjes, verhaaltjes en podcasts. Job is de schrijver, bedenker  en uitvoerder van al dit moois. Daarnaast doet hij nog ander stemmenwerk (oa de luisterboeken van  ‘Het leven van een loser’ van Jeff Kinney), maakt hij interactief theater voor het bedrijfsleven en is hij de Nederlandse stem van Winnie de Poeh. 

www.jobschuring.nl

www.regietheater.nl

' De illustraties van Eva Poppink zijn ronduit aandoenlijk!' - Het Parool

 De originele tekeningen, zoals die afgebeeld zijn bij bij de liedteksten op de website, zijn gemaakt door Eva Poppink.  Deze illustraties ook de basis geweest voor de bewerkte versies die Job Schuring gemaakt heeft. Naast illustrator is zij ook nog actrice en zangeres. En is zij de laatste jaren druk bezig met haar eigen Little white bunnies.

cd presentatie K&S Eva Poppink

' Ook muzikaal is de cd gelikt, die variëren van jazz en rock&roll tot nostalgische mediterrane klanken' - Trouw

Uitreiking K&S deel 3, juni 2007 005

Ronald Schmitz (rechts)) en Paul Hock (links) zijn medio jaren 90 begonnen als schrijversduo. Zij hebben vele producties gemaakt voor artiesten, theater, (bedrijfs)films en televisie. Enkele wapenfeiten: het opnieuw arrangeren van de muziek voor de reprise van “Heerlijk duurt het langst” onder goedkeurend oog van Harry Bannink, de muziek voor de tv serie “Grijpstra en de Gier” en de filmmuziek voor de Nederlandse inzending voor de wereldtentoonstelling in Hannover.  Naast het schrijven heeft Ronald zich toegelegd op het arrangeren en produceren en heeft hij als (studio)muzikant in alle mogelijke situaties gespeeld van Manke Nelis tot aan de Party Animals. Ronald geeft les op het Conservatorium Rotterdam, Codarts. Net als Paul Hock deed, maar hij is helaas een paar jaar geleden veel te vroeg overleden.

' Onweerstaanbaar grappig!' - Het Parool